کد اقتصادی چیست و چطور کد اقتصادی بگیریم ؟

,
کد اقتصادی چیست

کد اقتصادی چیست و چطور کد اقتصادی بگیریم ؟

اخذ کد اقتصادی برای همه اشخاص حقوقی و حقوقی مشمول قانون مالیات های مستقیم در زمینه فروش کالا یا خدمات (صادرات و واردات) که نیازمند دریافت کارت بازرگانی، شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی، صدور فاکتور، متعهد به ارائه اظهارنامه مالیاتی، ارزش افزوده و اخذ قرارداد با مراکز دولتی هستند، الزامی است و ۱۲ رقم است و سازمان امور مالیاتی صادر می کند و مثل شناسه ملی شرکت ها، منحصر به فرد است.

گزارش به روزرسانی شده در آذر ماه سال ۱۳۹۹

ارائه فاکتورها یا صورت حساب ها با کد اقتصادی جعلی، پیگرد قانونی سنگین دارد. اگر شرکتی ثبت کردید، ۶۰ روز برای دریافت کد اقتصادی ، مهلت دارید. اگر هیچ فعالیت  و عملکردی هم ندارد، باز هم باید به حوزه مالیاتی در محدوده آدرس قانونی شرکت مراجعه و پرونده مالیاتی تشکیل داده اما الزامی برای دریافت کد اقتصادی ندارید.

برای دریافت کد اقتصادی ، باید پیش ثبت نام در سامانه tax.gov.ir انجام داد و مدارک را به صورت اینرنتی، آپلود نمود. مزایا و جرایم تخلفات کد اقتصادی در این گفتار سایت محاسبان تلاشگر خبره ارائه شده است تا راهنمای مودیان حقیقی و حقوقی  ملزم به دریافت کد اقتصادی در سراسر کشور باشد. بعضی از فعالیت‌ها، نیاز به کد اقتصادی ندارد که در این گفتار، معرفی شده است.

شرکت حسابداری محاسبان تلاشگر خبره با سال ها تجربه موفق در ارائه خدمات مشاوره و مالیاتی و خدمات حسابداری و مالی شامل: تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی، ارزش افزوده، گواهی مربوطه، تنظیم گزارشات فصلی، انجام حسابداری شرکت های بازرگانی، پیمانکاری، خدماتی، تولیدی، نظارت بر واحدهای مالی جهت کنترل اسناد و به روز رسانی نرم افزارهای مربوطه، آماده ارائه خدمات به مودیان مالیاتی و اشخاص حقیقی و حقوقی سراسر کشور است تا از بخشودگی و معافیت های مالیاتی حداکثری، بهره مند شده و بهره وری کسب و کار و سود دهی خود را افزایش دهند.

با ما همراه باشید.

شرایط و مدارک دریافت کد اقتصادی و پاسخ به سوالات

کد اقتصادی چیست ؟

کد اقتصادی ، همان طور که از نامش مشخص است، یک کد است. مثل شناسه ملی شرکت ها یا کد ملی یا شماره ثبت شرکت‌ها و موسسات. این کد، منحصر به فرد است. یعنی همان طور که هر شرکت، چه دولتی و چه غیر دولتی، شناسه ملی و شماره ثبت منحصر به فرد داشته و شماره ثبت و شناسه ملی هیچ شرکت یا موسسه‌ای (اعم از مسئولیت محدود تا سهامی خاص)، مشابه نیست، کد اقتصادی اشخاص حقوقی نیز، منحصر به فرد است.

کد اقتصادی چند رقمی است ؟

کد اقتصادی ، کد ۱۲ رقمی است که سازمان امور مالیاتی که زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی فعالیت دارد، این کد را به مودیان مالیاتی، تخصیص می دهد. هم اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی، موظف هستند طبق قانون، نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام  کنند. کد احراز هویت اشخاص حقیقی و حقوقی در سازمان امور مالیاتی سراسر کشور، همین شماره است.

هشدار سازمان مالیاتی درباره سوء استفاده از کد اقتصادی

اگر شما در زمینه صادارت یا واردات کالا یا فروش کالا و حتی خدمات در یکی از استان‌های کشور فعالیت دارید، داشتن کد اقتصادی ، ضروری است. اگر قصد شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی سراسر کشور دارید،‌ داشتن کد اقتصادی ، ضروری است.

اگر خواهان ارائه صورت حساب برای دریافت کسورات یا آزادسازی ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات یا کسورات بیمه یا ارائه صورت وضعیت برای پرداخت هزینه‌های تایید شده از سوی کارفرما دارید، صدور صورت حساب شما بایستی با کد اقتصادی معتبر همراه شود.

بنابراین، هر فعالیت اقتصادی اشخاص حقوقی در کشور، نیازمند کد اقتصادی و شناسه ملی است. اگر به سایت  روزنامه رسمی قوه  قضاییه جمهوری اسلامی مراجعه کنید، اطلاعات شرکت ها، بر اساس شناسه ملی درج می شود تا کار بررسی و رهگیری آن‌ها برای مشتریان و مخاطبان و رسانه ها ، راحت باشد.

این کد، شفافیت مالیاتی را در کشور ارتقا داده و از قاچاق کالا و اقدامات پولشویی، جلوگیری می کند. اگر چه هنوز، کلاهبرداران و شیادان، با فروش کد اقتصادی و صورت حساب، فعالیت های غیر قانونی انجام  می دهند.

تفاوت کد اقتصادی با شماره اقتصادی

این دو از نظر معنایی تفاوتی ندارند شماره اقتصادی در اصطلاح با نام کد اقتصادی شناخته میشود .

راهنمای استعلام کد اقتصادی

استعلام کد اقتصادی از طریق این آدرس ( https://www.evat.ir/frmvalidationofregistration.aspx ) قابل پیگیری است . در ادامه به بررسی تفاوت شماره اقتصادی با شناسه ملی پرداخته ایم و توضیح کوتاهی درباره کد اقتصادی قدیم و جدید را میخوانید .

استعلام کد اقتصادی

(سامانه استعلام کداقتصادی – ارزش افزوده )

 

تفاوت کد اقتصادی با شناسه ملی

کد اقتصادی به اشخاص حقیقی و حقوقی که کسب و کارشان مشمول مالیات تعلق می گیرد ولی شناسه ملی فقط به اشخاص حقوقی تعلق می گیرد.

شناسه ملی شناسه ای ۱۱ رقمی است و کد اقتصادی ۱۲ رقم دارد .

مرجع صادر کننده شناسه ملی اداره ثبت شرکت ها است و مرجع صادرکننده کد اقتصادی ، سازمان امور مالیاتی کشور است .

کد اقتصادی ، توسط قوه مجریه صادر میشود و شناسه ملی توسط قوه قضاییه.

پیدا كردن كد اقتصادی شركتها

برای پیدا کردن کد اقتصادی یک شرکت راهی وجود ندارد ! تنها راه بدست آوردن کد اقتصادی درخواست آن از شرکت مورد نظر است . به دلیل سوء استفاده هایی که اشخاص حقیقی و حقوقی ممکن است از شماره اقتصادی دیگر شرکت ها انجام دهند و باعث تعلق مالیات به آن شرکت شوند (که این سوء استفاده از کد اقتصادی تحت هر شرایطی جرم محسوب میشود) پیدا کردن کد اقتصادی از طریق سامانه ها وجود ندارد

برای پیدا کردن نام شرکت ، شماره ثبت و یا شناسه ملی باید به سایت سامانه ثبت شرکت ها مراجعه کرد (http://www.rrk.ir/news/newslist.aspx)

پیدا کردن شماره ثبت شرکت میتوان به سایت شناسه ملی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور( سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور) در بخش استعلام شخصیت حقوقی مراجعه کرد ( https://ilenc.ssaa.ir/ ) و اطلاعاتی که در فیلدها درخواست شده را پر کنید .

تفاوت کد اقتصادی قدیم و جدید

در تاریخ پانزدهم بهمن سال ۱۳۹۰ در اطلاعیه ای سازمان امور مالیاتی و گمرک اعلام کرد :

 نسبت به ثبت نام الکترونیکی و اخذ کد اقتصادی به منظور تسهیل انجام امور مالیاتی و بهره‌مندی از تسهیلات مالیاتی نسبت به ثبت نام جامع الکترونیکی اقدام شود. ثبت‌نام جهت دریافت شماره اقتصادی جدید برای کلیه مؤدیان حقوقی اجباری است، زیرا این کد اقتصادی جدید جایگزین شماره قبلی در نظام مالیاتی، گمرکی و اقتصادی کشور خواهد شود.

کد اقتصادی جدید برای کمک به اجرای طرح جامع مالیاتی بوده و مطابق با سیستم های جامع مالیاتی است. برای به دست آوردن کد اقتصادی جدید باید به سایت سازمان امور مالیاتی (https://e3.tax.gov.ir/action/do/show/2) مراجعه شود و در ادامه با توجه پرونده ای که از قبل برای آن کد اقتصادی قدیمی وجود دارد، کد جدیدی تعریف می شود . در کد اقتصادی جدید و قدیم هر دو ۱۲ رقمی هستند .

موارد استفاده کد اقتصادی جدید و قدیم

  • اخذ کارت بازرگانی
  • شرکت در مزایدات و مناقصات
  • عقد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی و دولتی
  • ارائه اظهارنامه های عملکرد سالیانه و فصلی ” ارزش افزوده”
  • پیش نیاز ارایه اظهارنامه مالیاتی
  •  اخذ گواهی ارزش افزوده
  •  اظهارنامه های الکترونیکی مودیان مالیاتی
  • کد اقتصادی جدید و قدیم لازم برای کلیه فعالان اقتصادی در تجارت خارجی با گمرک جمهوری اسلامی ایران

ابطال کد اقتصادی

طبق ماده ۱۷ تبصره ۳ آیین نامه ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم در موارد زیر کد اقتصادی باطل می شود :

  • فوت اشخاص حقیقی
  • اعلام اشخاص حقیقی مبنی بر خاتمه فعالیت اقتصادی
  • انحلال اشخاص حقوقی ثبت شده پس از اتمام عملیات تصفیه و اعلام ختم تصفیه و سایر اشخاص حقوقی پس از لغو مجوز فعالیت
  • صدور حکم مراجع قضایی مبنی بر ابطال شماره اقتصادی

 


گزارش بالا به روز رسانی شده در آذر ۹۹

چگونه کد اقتصادی بگیریم؟

برای دریافت کد اقتصادی ، بایستی به عنوان یک شخصیت حقوقی، پس  از ثبت شرکت، نسبت به دریافت این کد از سازمان امور مالیاتی اقدام کرد. شما ۶۰  روز فرصت دارید تا این کد را دریافت کنید. اگر کد اقتصادی نداشته باشید، دریافت پول به هر نحوی از مراکز دولتی، مجاز نبوده و ارائه اظهارنامه مالیاتی شما در پایان سال مالی، امکان پذیر نخواهد بود. هم  چنین مراکز  دولتی و خصوصی ثبت  شده، مجاز به انعقاد قرارداد با شرکت هایی که این کد ۱۲ رقمی را  ندارند، نیستند.

داشتن کارت بازرگانی چه برای اشخاص حقیقی و چه حقوقی،‌ منوط به داشتن کد اقتصادی است. افتتاح حساب بانکی اشخاص حقوقی نیز، نیاز به این کد ۱۲ رقمی دارد. این کد، به سازمان امور مالیاتی کمک می  کند تا مالیات مودیان را بهتر، رصد و پیگیری و محاسبه کرده و تسریع فرآیند بررسی دفاتر قانونی شرکت ها در پایان سال مالی، به ارمغان می آید. احراز هویت شرکت ها نیز راحت تر انجام می گیرد.

حتما ببینید: چگونه کارت بازرگانی بگیریم؟

اگر خواهان دریافت مشمولیت معافیت های مالیاتی هستید، داشتن کد اقتصادی ، الزامی  خواهد بود.

اگر کد اقتصادی نداشته باشید، امکان ثبت نام اولیه برای ارزش افزوده را نخواهید داشت. برای ثبت نام اولیه ارزش افزوده، داشتن کد اقتصادی و آگهی تغییرات و تاسیس شرکت، الزامی است. گواهی مالیات بر ارزش افزوده به صورت ۶  ماهه و ۱ ساله صادر می شود.

چه افرادی نیاز به دریافت کد اقتصادی هستند؟

  • هر شرکت که در زمینه تولید، مونتاژ و توزیع و پخش کالا یا خدمات فعالیت دارد.
  • کلیه اشخاص حقیقی که دارای جواز کسب و پروانه فعالیت از صنوف بوده و مکانی برای انجام  فعالیت خود دارند.

چه افرادی نیازمند دریافت کد اقتصادی نیستند؟

  • مساجد و تکایا
  • کلیه اشخاص حقیقی که در زمینه های فرهنگی و هنری و ادبی فعالیت دارند. مثل طراحی و نویسندگی.
  • کلیه اشخاص حقیقی که به  فعالیت پیمانکاری اشتغال داشته و ارزش پیمان های آن ها در طول یک سال شمسی، بیش از  ۵۰ میلیون ریال نباشد.

تکالیف اشخاص حقوقی که باید کد اقتصادی داشته باشند

  • جواز کسب و کار اشخاص حقوقی که از مراجع ذیصلاح در سال جاری صادر یا تمدید شود، قابل قبول است و در غیر این صورت بایستی اعتبار جواز کسب، از سوی مرجعی که آن را صادر کرده است، مورد تایید قرار بگیرد.
  • اگر شخصی، فاقد جواز کسب است، اشتغال به کار او بایستی توسط ممیز مالیاتی، تایید شود.
  • استفاده از صورت حساب فروش کالا در جراید کثیر الانتشار از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی الزامی است و کد اقتصادی فروشنده را باید روی صورتحساب چاپ کند.
  • اگر شکما، فروشنده کالا یا خدمات به صورت خرده فروشی هستید و صدور فاکتور، غیر ممکن است، صدور فاکتور با درج کد اقتصادی ، الزامی نیست. اما اگر قبض صندوق صادر می شود، این کد ۱۲ قمی برای فروشنده الزامی است.
  • فروش هر کالایی بیش از بیست میلیون ریال، نیاز به ثبت کد اقتصادی  است. در صورت فروش خدمات یا کالا به مصرف کننده نهایی، درج این کد ۱۲ رقمی ضروریتی ندراد.

تخلفات کد اقتصادی چیست؟

  • اگر فردی حقیقی یا حقوقی از کد اقتصادی دیگران استفاده کند، تحت هر عنوان، غیر قانونی است و مالیات تکلیفی، متوجه فردی است که از کد اقتصادی او به هر نحوی، سوء استفاده شده است.
  • هر گونه جعل و تقلب و تبانی در این باره، خلاف مقررات بوده و با متقلبان برابر مقررات استفاده می شود.
  • اگر فروشنده کالا یا خدمات، به منظور صدور صورت حساب که کد اقتصادی روی ان درج شده است، از خریدار، درخواست وجهی کند، خلاف مقررات  است و با متخلف، حسب مقررات برخورد خواهد شد.
  • اگر فروشنده کالا یا خدمات در هنگام ارائه کالا، ارائه کد اقتصادی را منوط به اخذ وجهی، بیش از قیمت واقعی کالا یا خدمات کند، خرید کالا یا خدمات بدون این کد ۱۲ رقمی فروشنده، مانعی ندارد. در این حالت،‌خریدار بایستی گزارش انجام معامله و امتناع فروشنده به ارائه کد اقتصادی را ظرف ۳۰ روز از انجام معامله به اداره کل اطلاعات و خدمات مالیاتی سازمان، به صورت مکتوب گزارش کند.

پیامد امتناع از دریافت کد اقتصادی

  • برای نخستین بار، ۲ برابر سود حاصل از معاملات خود را باید شرکت، به عنوان جریمه پرداخت کند.
  • برای دومین بار، محل فعالیت شرکت به مدت ۳ ماه پلمپ خواهد شد.
  • برای سومین بار، محکومیت مدیران شرکت به ۳ تا ۶  ماه حبس را در پی دارد.

مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

  • دفترچه اشخاص حقوقی و فرم های مربوطه باید پر شده و ممهور به مهر شرکت و صاحبان امضا قانونی شود.
  • پاسخ استعلامات از واحد مستغلات شهر محل اشتغال جهت تشکیل پرونده مالیات اجاره. استعلام از تشکیل پرونده الزامی خواهد بود.
  • اصل و رونوشت کلیه روزنامه رسمی و اساسنامه و شرکت نامه و مدارک ثبتی برای شرکت مسئولیت محدود و هم چنین تقاضانامه برای موسسات و اظهارنامه ها برای شرکت های سهامی خاص
  • اصل و رونوشت روزنامه های تاسیس شرکت و موسسات و هر گونه تغییر شامل سرمایه و تغییرات هیات مدیره و محل قانونی شرکت.
  • نامه شروع یا عدم شروع فعالیت بنگاه بعد از ثبت دبیرخانه
  • پرداخت مالیات حق تمبر به اداره دارایی
  • اصل و رونوشت شناسنامه و کارت ملی هوشمند کلیه صاحبان امضا مجاز شرکت یا موسسه یا برابر اصل این مدارک
  • اصل و رونوشت یا برابر اصل سند مالکیت همراه با بنچاق و گواهی پایان کار و عوارض شهرداری یا سند اجاره محل اقامت قانونی شرکت یا موسسه که ثبت محضری یا کد رهگیری و هولوگرام به نام شرکت یا موسسه باشد. ارائه اجاره نامه به نام شخص، قابل قبول نخواهد بود.
  • اصل و رونوشت قیض آب و برق و تلفن محل قانونی شرکت.
  • گواهی امضا صاحبان امضا مجاز شخص حقوقی و به نام اداره امور مالیاتی منطقه مورد نظر.

مدارک مورد نیاز متقاضیان حقیقی اخذ کد اقتصادی

  • اصل و رونوشت شناسنامه و کارت ملی هوشمند
  • تکمیل فرم درخواست کد اقصادی به نام متقاضی
  • ارائه درخواست کتبی جهت دریافت کد اقتصادی
  • رونوشت پروانه کسب معتبر
  • رونوشت برگه پرداخت هزینه صدور کد اقتصادی که به حساب امور مالیاتی در بانک ملی واریز شود.
  • ۳ قطعه عکس پرسنلی
  • اگر متقاضی، قبلا ین کد ۱۲ رقمی را داشته باشد، بایستی تصویر آن را ارئه کند.

مراحل دریافت کد اقتصادی چیست؟

بایستی مدارک اعلامی فوق را به ادارات مالیاتی تسلیم کنید. کارشناس حوزه مالیاتی شما، مدارک را بررسی و پس از ارزیابی، دستور ثبت را صادر می کند.

این مدارک پس از ثبت، تحویل اداره نظارت و پیگیری شده و پس از اقدامات قانونی، مدارک به اداره کل اطلاعات و خدمات مالیاتی، ارسال و به اداره شماره اقتصادی ارسال می شود. کد اقتصادی  توسط این اداره، صادر و برای متقاضی ارسال می شود. این کد روی کارت اقتصادی قرار گرفته و هر تغییری در مکان شرکت، بایستی به اطلاع سازمان امور مالیاتی برسد تا در کد اقتصادی ، ثبت شود.

مراحل دریافت کد اقتصادی چیست؟

روش اینترنتی به این گونه است که به سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه میکنید.

مدارک مورد نیاز متقاضیان حقیقی اخذ کد اقتصادی

وقتی واردایندکس سایت شدید  و روی گزینه پیش ثبت نام کلیک میکنید، صفحه زیر به نمایش  در می آید.

چه افرادی نیاز به دریافت کد اقتصادی هستند؟

انتهای این صفحه، روی بخش ورود به سامانه پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیکی کلیک  کنید.

تخلفات کد اقتصادی چیست؟

شما بایستی پیش ثبت نام را انجام دهید.

باید اطلاعات شناسه ملی شرکت خود را وارد کنید. برای این کار به سایت سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه رفته و شناسه ملی خود را پیدا کنید.

دریافت شناسه ملی شرکت جهت تکمیل  فرآیند ثبت نام جهت اخذ کد اقتصادی

(شما بایستی، برای دریافت شناسه ملی شرکت جهت تکمیل  فرآیند ثبت نام جهت اخذ کد اقتصادی ، شماره ثبت شرکت را بدانید)

مراحل را طی کنید و از راهنمای سامانه نیز می توان استفاده کرد.

هزینه کد اقتصادی به چه حسابی باید واریزشود؟

اگر  با پیام بالا مواجه شدید، یعنی  مدارک شما برای کارشناسان ارسال تا نسبت به صدور کارت شماره اقتصادی اقدام شود.

افرادی که منبع مالیاتی آنها مشاغل و اشخاص حقیقی می باشد، برای ثبت اظهارنامه بایستی وضعیت کد اقتصادی آنها در حالت ۴۵ باشد. در غیر اینصورت قادر به ارسال اظهارنامه نخواهند بود. برای دریافت اخرین وضیعت این کد ۱۲ رقمی به سامانه امور مالیاتی tax.gov.ir قسمت شماره اقتصادی مراجعه نمایید و با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود وارد پرفایل شده و از وضعیت کد اقتصادی خود اگاه شوند.

اشخاصی که نام کاربری و کلمه عبور ندارند میتواند به اداره امور مالیاتی که در انجا دارای پرونده می باشند مراجعه و از وضعیت کد اقتصادی خود اگاه شوند لارم به ذکر است، فرایند افزایش وضعیت کد اقتصادی زمان بر است لذا در اسرع وقت اقدام نمایید.

هزینه کد اقتصادی به چه حسابی باید واریز شود؟

مبلغ بایستی به حساب ۵۲۳ خزانه نزد بانک ملی در استان محل اشتغال واریز شود.

حتما بیینید: همه چیز درباره ارزش افزوده مالیاتی

چه افرادی از  درج کد اقتصادی معاف هستند؟

چه افرادی از  درج کد اقتصادی معاف هستند؟

طبق نامه ۱۵ اسفند ماه سال ۱۳۹۷ سازمان امور مالیاتی کشور، اگر  خریدار کالا یا خدمات، مکلف به ثبت نام در نظام مالیاتی کشور نباشد، یا از جمله  اشخاص حقیقی مصرف کننده نهایی یا اشخاص حقیقی موضوع ماده هشتاد و یک قانون فعالیت کشاورزی باشد، الزامی به درج شماره اقتصادی خریدار در صورت حساب صادره ندارد و جریمه ای متصور نیست.

حسابداران، بایستی کلیه فاکتور های فروش کالا یا خدمات را که از طرف حساب های خود دریافت می کنند، پیش از ثبت سند حسابداری یا پرداخت، کنترل کنید تا در زمان رسیدگی عملکرد و ارزش افزوده دچار مشکل نشوید. برای این که بدانید که ارائه دهنده کالا یا خدمات، فاکتور فروش صوری یا کاغذی نداده باشد به این لینک بروید.

بررسی  کنید که فروشنده کالا یا خدمات، از شرکت منحل شده یا غیر فعال، صدور فاکتور با کد اقتصادی جعلی نکرده  باشد. برای کسب اطلاعات بیش  تر به این لینک بروید.

حتما گواهی ارزش افزوده را مطالبه و اعتبار ان را از این آدرس بررسی کنید. اطلاعات  شرکت فروشنده را از سایت قوه قضاییه بررسی  کنید که در این URL در دسترس است.

آیا به منظور دریافت کد اقتصادی ، اخذ مفاصا حساب دارایی الزامی است؟

نیاز نیست.

به منظور دریافت کد اقتصادی ، باید پروانه کسب بگیریم و فرصت زیادی هم تا پایان مهلت ارائه اظهارنامه نداریم. چه باید کرد؟

از شناسه ملی تا هنگامی که برای شما ، کد ارسال نشده  استفاده کنید و فرم اظهارنامه مشاغل را دانلود و تکمیل کنید و دستی به اداره دارایی تحویل دهید.

آیا به منظور دریافت کد اقتصادی، اخذ مفاصا حساب دارایی الزامی است؟

با وجود پیش ثبت نام، هنوز کد اقتصادی برای شرکت ما صادر نشده است. آیا باز هم  به شرکت، مالیات تعلق می  گیرد؟

اگر شرکت شما، درامد و عملکرد داشته باشد، مالیات تکلیفی به شما تعلق می گیرد و بر اساس ماده صد و شصت و نه، طرف حساب شما، با ارسال گزارش فصلی، میزان و مبلغ خرید کالا و خدمات از شما را بر  اساس شناسه ملی و شماره ثبت  شرکت یا موسسه، به سازمان امور مالیاتی گزارش می کند.

من شرکتی ثبت کردم و هیچ عملکردی نداشته است. کد اقتصادی هم ندارم. آیا جریمه  تعلق می گیرد؟

شما بایستی عدم فعالیت و عدم عملکرد را به حوزه  مالیاتی خود اطلاع دهدی. به منطور معافیت مالیاتی بر اساس عدم  فعالیت، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • حتما حوزه مالیاتی شرکت یا موسسه را بر اساس محل ثبت و شهر و استان محل استقرار دفتر مرکزی، مشخص و پرونده مالیاتی و کد مالیاتی بگیرید.
  • اگر پرونده مالیاتی نداشته باشد، هیچ معافیتی دریافت نحواهید کرد.
  • عدم فعالیت شرکت یا موسسه،بایستی  در مهلت قانونی که ۴ ماهه اول سال مالی است، به سازمان امور مالیاتی اعلام گردد و اگر خارج از مهلت مقرر باشد، مشمول جریمه خواهید شد.
  • شما بایستی دفاتر قانونی و اظهارنامه عدم فعالیت را ارائه کنید.
  • در هر سال، دفاتر مالی شرکت طبق مقررات، دریافت و تنظیم کنید.
  • عدم فعالیت سال ۹۷ که از اول فروردین  ۹۷ آغاز و تا پایان اسفند ۹۷ ادامه دارد، بایستی تا ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۸ تسلیم شود. تسلیم دفاتر مالی و اظهارنامه مالیاتی عدم  فعالیت شرکت در این بازه زمانی، الزامی است.
  • چه کد اقتصادی داشته باشید چه نداشته باشید، باید در صورتی که شرکت فعال ندارید، عدم فعالیت را اعلام کنید.

همراه گرامی

سوالات خود را از طریق بخش کامنت مطرح  کرده تا کارشناسان شرکت محاسبان تلاشگر خبره، پس از بررسی، در اسرع وقت با شما مودیان گرامی، تماس بگیرند. کلیه خدمات اخذ کارت بازرگانی و تنظیم صورت های مالی و کد اقتصادی و پیگیری اعتراض به مالیات تکلیفی و قطعی توسط این مجموعه قابل انجام است.


گزارش بالا به روز رسانی شده در تابستان ۹۸

کد اقتصادی چیست ؟

دریافت کد اقتصادی برای کلیه شرکت ها و بنگاههای اقتصادی اجباری می باشد . این کد ۱۲ رقمی یک شماره کاملا شخصی و منحصر به فرد برای هر موسسه و بنگاه اقتصادی است که توسط سازمان امور مالیاتی صادر میشود .البته این کد پس از تعین حوزه فعالیت صادر میگردد. در واقع با این کد ۱۲ رقمی شرکتها می توانند کلیه مراودات مالی خود را از قبیل شرکت در مناقصه ها ، خرید و فروش ، صدور فاکتور ،  انجام قراردادها و غیره را انجام دهند .

کاربرد کد اقتصادی چیست ؟

این کد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و برای اموری نظیر گرفتن کارت بازرگانی ، گواهی ارزش افزوده ، شرکت در کلیه مناقصه ها و مزایده ها ، عقد هر گونه قرارداد تجاری با اشخاص حقیقی یا حقوقی ، ارائه اظهارنامه های مالیاتی و ارزش افزوده ضروری می باشد .

چطور کد اقتصادی بگیریم ؟

کد اقتصادی دوازده رقمی بوده و برای گرفتن ان باید دو ماه پس از ثبت شرکت با در اختیار داشتن معرفی نامه به ادراه دارایی مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم برای این کد ۱۲ رقمی درخواست دهید . البته شرکتها می توانند برای دریافت کد ۱۲ رقمی وکیل قانونی هم داشته باشند .

مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی چیست ؟

برای دریافت کداقتصادی بایستی کلیه مراحل ذیل به دقت انجام شود :

  • مراجعه به واحد اطلاعات و خدمات اداره دارایی و دریافت دفترچه مخصوص و تکمیل ان
  • مراجعه به واحد ثبت و شناسایی اداره دارایی و دریافت فرم های لازم و تکمیل آنها
  • به همراه داشتن کپی شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضا هیئت مدیره
  • کپی آگهی تاسیس شرکت و اخرین تغییرات ثبتی شرکت در دو نسخه
  • کپی اساسنامه شرکت
  • کپی اظهارنامه شرکت
  • کپی آگهی در روزنامه های رسمی به همراه آخرین تغییرات
  • کپی پروانه بهره برداری و مجوز تاسیس اگر در شرکت موجود است
  • کپی سند مالکیت محل شرکت و بنگاه اقتصادی و اگر ملک اجاره ای است کپی از قرارداد و اجاره نامه که حتما باید به تایید اداره مالیات رسیده باشد .
  • نامه تاریخ شروع فعالیت شرکت اگر شروع به فعالیت کرده و اگر هنوز شروع به به فعالیت نکرده است نامه عدم شروع فعالیت
  • پرداخت مبلغ مالیات حق تمبر به ادراه دارایی و ارائه رسید ان

کد اقتصادی چیست

( کداقتصادی چیست و چطور این کد ۱۲ رقمی را بگیریم ؟)

دریافت کد اقتصادی برای کلیه بنگاههای اقتصادی بسیار اهمیت دارد و کلیه فعالیت های ان منوط به داشت این کد است و در صورت عدم پیگیری در دریافت این کد کلیه مراودات مالی ارزش قانونی نداشته و بسیاری از فعالیت های مالی هم انجام نخواهد شد. بنابریان صاحبان بنگاههای اقتصادی و شرکت ها حداکثر دو ماه از شروع به کار موسسه خود باید اقدامات لازم برای دریافت کد اقتصادی را انجام دهند و در دریافت آن تاخیر نکنند تا فعالیت های مالی انها با مشکل مواجه نگردد .

این شرکت ها می توانند برای مشاوره یا حتی انجام مراحل قانونی دریافت این کد ۱۲ رقمی از موسسات خدمات مالی کمک بگیرند . موسسه خدمات مالی محاسبان تلاشگر خبره با سال ها تجربه در این خصوص و با در اختیار داشتن کارشناسان متعهد می تواند در مورد اخذ کد اقتصادی  و سایر امور مالی مربوط به شرکتها مشاور مطمئن و مختصصی برای کارفرمایان محترم باشد .

 

 

9 پاسخ ها
  1. زیبا هنرمند
    زیبا هنرمند می گوید:

    از دیجیتال جدید که به تازگی ارائه شده و شما میتونید با ثبت نام
    در سایت به صورت رایگان ۲۰ دلار اعتبار بگیرید و با اعتبارتون ارز
    بخرید

    این روزها بازار ارزهای دیجیتال خیلی
    داغه و حتی تلگرام هم در حال اماده سازی بسترش برای ارائه ارز دیجیتال اختصاصی خودش هستش
    امروزه ۱ عدد بیت کوین (ارز دیجیتال
    ) چیزی در حدود ۵۱ میلیون تومان ارزش داره

    برای ورود به سایتش از لینک زیر میتونید استفاده کنید

    پاسخ
  2. رضا کوشکی
    رضا کوشکی می گوید:

    من یه مغازه اجاره کردم ۶ ماهه تخلیه کردم ضرر کردم الانم رفتم کافی نت برا اظهار نامه مالیاتی ۱۴ روزه کد اقتصادی برام نیومده باید چیکار کنم راهنمایی کنید میرم کافی نت میگه میاد میخاستم بدونم حداکثر گرفتن کد مالیاتی چند روزه

    پاسخ
    • محاسبان
      محاسبان می گوید:

      سلام اقای کوشکی
      به اداره مالیات حوزه مربوطه مراجعه نموده و در این خصوص از قسمت مشاغل سوال کنید

      پاسخ
  3. احمدرضا
    احمدرضا می گوید:

    سلام علیکم
    باتوجه به اینکه حوزه علمیه خراسان از سال۹۵ پروانه نشر کتاب را دریافت نموده و الان میخواهیم کد اقتصادی دریافت کنیم باید چه کنیم. چه مدارکی لازمه و چند روزه میتونیم کد اقتصادی دریافت کنیم. باتشکر
    قوامی مسئول حوزه نشر و انتشارات حوزه

    پاسخ
  4. مجید
    مجید می گوید:

    سلام .دیروز من کد رهگیری وکلمه عبور ورمز گرفتم .چطور باید کد مالیاتی بگیریم .رفتم بانک برا کارت خوان گفتن باید کد مالیاتی بگیریم.ممنون

    پاسخ
  5. Asan
    Asan می گوید:

    سلام من یه شرکت تعاونی ثبت کردم سال ۹۷ و بعد از ۴ ماه فعالیت خیلی محدود جمعش کردیم البته هنوز لغو نشده فقط فعالیت نداریم
    آیا شرکت تعاونی ها معاف از مالیاتن؟
    الان باید چکار کنم جریمه نشم

    پاسخ
  6. مجید محسنی
    مجید محسنی می گوید:

    سلام
    من ده سال جواز کسب دارم و مالیات هم پرداخت میکنم ولی کد اقتصادی ندارم لازم برای گرفتنش اقدام کنم؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *