مالیات شرکت های غیر فعال چگونه محاسبه می شود ؟

,
محاسبه مالیات در شرکت های غیر فعال

مالیات شرکت های غیر فعال چگونه محاسبه میشود ؟ شاید این مسئله برای شما پیش آمده باشد که شرکتی را ثبت کرده اید ولی در حد ثبت باقی مانده و فعالیت تجاری هم نداشته اید اما نگرانید که مالیاتی برای آن در نظر گرفته شود به طور کلی ایا به شرکت هایی که هیچ گونه فعالیتی ندارند مالیاتی تعلق میگیرد یا خیر ؟ برای اینکه شرکت های غیر فعال مشمول مالیت نگردند باید یک روند قانونی مشخصی را طی نماید که در ذیل به آن اشاره خواهد شد .

شرکت های غیر فعال به چه شرکتهایی گفته میشود ؟

شرکتهایی که ثبت قانونی شده و هیچ گونه مراوده مالی و تجاری نداشته و گردش مالی آنها صفر باشد و هیچگونه نقل و انتقال مالی و تجاری هم به نام صاحبان شرکت در طول سال انجام نگرفته باشد اصلاحا در قانون شرکت غیر فعال نامیده میشوند .

آیا به شرکت های غیر فعال مالیات تعلق میگیرد ؟

این شرکتها اگر قوانین مربوط به شرکت های غیر فعال را به طور کامل رعایت کنند مالیاتی به انها تعلق نمیگیرد .

شرکت های غیر فعال باید چه مورادی را رعایت کنند ؟

  • هیچگونه مراوده مالی به نام صاحبان شرکت ثبت نشود و گردش مالی شرکت صفر باشد .
  • حوزه مالیاتی مربوط به شرکت را پیدا کرده و در آن تشکیل پرونده دهند .
  • عدم فعالیت شرکت در بازه مشخص و دقیق به صورت کتبی و با مهر و امضا مدیر عامل شرکت به حوزه مالیاتی مربوطه ارسال شود .
  • دفاتر قانونی پلمپ شده به صورت کاملا سفید به سازمان امور مالیاتی تحویل گردد .
  • اظهار نامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده به صورت سفید تنظیم و به سازمان امور مالیاتی ارائه گردد.
  • عدم ارائه هر یک از موارد اظهارنامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده به معنی کتمان فعالیت های مالی بوده و مشمول جریمه می گردد .
  • هیچگونه فاکتور خرید یا فروشی در تاریخ مقرر به نام شرکت یا صاحبان آن صادر نشده باشد .
  • اگر برای شرکت تجهیزات ، ماشین الات ، ابزار و وسایل خریداری شده باشد جز سرمایه گذاری و فعالیت شرکت محسوب شده و مشمول مالیات می گردد .
  • در نامه کتبی که به اداره مالیات برای اعلام عدم فعالیت ارسال میشود باید مواردی چون نام شرکت ، شماره ثبت ، کلاسه پرونده ، تاریخ عدم فعالیت قید گردیده و به مهر و امضا مدیر عامل شرکت هم برسد .
  • کد اقتصادی شرکت باید تعیین شده باشد و این موضوع ربطی به عدم فعالیت آن ندارد با کد اقتصادی حوزه مالیاتی مشخص میشود و تمام اسناد به همان حوزه مالیاتی باید ارسال گردد .
  • مدیر عامل شرکت اعلام عدم فعالیت آن را باید در پایان سال مالی به اطلاع اداره امور مالیاتی برساند .
  • اعلام عدم فعالیت در هر سال باید تکرار شده و اعلام عدم فعالیت در سال جاری به معنی عدم فعالیت در سال آینده نخواهد بود .
  • افراد حقوقی در روند مراحل اعلام عدم فعالیت شرکت با اشخاص حقیقی تفاوتی ندارند و باید همه مراحل آن را شامل تشکیل پرونده مالیاتی ، تعیین حوزه مالیاتی ، تسلیم اظهارنامه مالیاتی و اظهارنامه ارزش افزوده و ارائه نامه کتبی عدم فعالیت را رعایت نمایند .
  • در صورتی که قصد ندارید تحت عنوان شرکت فعالیت نمایید بهتر است اقدام به انحلال شرکت کرده و انحلال آن را به صورت رسمی اعلام نمایید .

لیست شرکتهای ثبت شده به صورت روزانه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد و این سازمان کلیه شرکتهای ثبت شده را مشمول مالیات می داند . اگر شما شرکتی را ثبت کرده اید و به هر دلیلی هیچ گونه فعالیتی مالی اعم از خرید تجهیزات و ابزار یا ماشین آلات ، استخدام نیرو، صدور فاکتور به هر دلیلی برای آن انجام نداده اید و در واقع هیچگونه گردش مالی و عملیاتی با آن نداشته اید باید روند قانونی اعلام شرکت های غیر فعال را طی کنید تا مشمول جریمه یا مالیات نگردید .

برای پیشگیری از این موضوع یا حتی اعلام انحلال ان میتوانید از شرکت های خدمات مالی خبره در این خصوص مشاوره بگیرید شرکت خدمات مالی حسابداری محاسبات تلاشگر خبره می تواند در خصوص مالیات شرکت های غیر فعال و در صورت تمایل انحلال آن به مشتریان خود خدمات مطمئن و تخصصی ارائه نماید .

9 پاسخ ها
  1. سعید پورمند
    سعید پورمند می گوید:

    سلام
    من عضو هیئت مدیره یک شرکت شدم به پیشنهاد دوستم ولی چهارساله که هیچ فعالیتی نداشته ایم ۱ الان باید مالیات بدیم ضمناً هیچ مکاتبه ای هم با هیچ کجا نداشتیم ۲ اگر اونا حذف وبنام من بشه چطور و۳ میشه تغییر نام واساسنامه داد

    پاسخ
  2. محمد
    محمد می گوید:

    باسلام،من ده سال قبل شرکت ثبت کردم،کاری نکرده ام.هیچ مراوده مالی نداشتم.ولی متاسفانه نه نامه ای برای عدم فعالیت زدم ونه اظهارنامه ونه ..هیچی…حال میخواهم با شرکت دوباره کار کنم.ً.چه کنم؟ممنونم.

    پاسخ
  3. الهه کریمی
    الهه کریمی می گوید:

    شرکت هواپیمایی من از اواخر سال ۹۱ هیچگونه فعالیتی نداشته و در سال ۹۲ تمامی مجوزها ابطال شده است .شرکت جمع آوری شده است در همان سال با ارسال نامه ای به ثبت شرکتها و امور مالیاتی اعلام نموده ام که شرکت فعالیتی ندارد اما متاسفانه به دلیل بدهی نمیتوانم فعلا انحلال شرکت را اعلام کنم آیا میتوانم ورشکستگی اعلام نمایم و اینکه در صورت مالیات برای شرکت به چه صورت میتونم عمل کنم تا مالیات و جریمه تعلق نگیرد؟

    پاسخ
  4. حسین اکبری
    حسین اکبری می گوید:

    باسلام،من سال ۱۳۸۱ به همراه یکی از دوستانم یک شرکت ثبت کردم،کاری نکرده ام.هیچ مراوده مالی نداشتم.ولی متاسفانه نه نامه ای برای عدم فعالیت زدم ونه اظهارنامه مالیاتی.
    حدود ۱۰ سال قبل دوستم که مدیر عامل بود اختیارات خودش رو به من که رییس هیت مدیره هستم انتقال داد و رفت کانادا.
    در حال حاضر دیدم که سرکت غیرفعال اعلام شده و میخوام آنرا فعال کنم. الان باید جه کارهایی انجام بدم تا شرکت فعال بشه.
    سپاسگذارم

    پاسخ
  5. محدثه
    محدثه می گوید:

    سلام اگر شرکتی در سال ۹۷ فعالیت نداشته باشه و اظهارنامه هم رد نکرده باشه باید چیکار کنه؟

    پاسخ
  6. عباس
    عباس می گوید:

    سلام یک شرکت به ثبت رسانیم هیچ گونه دراین ده سال مراوده ایی فعالیتی نداشتم ایا برای راه اندازی و فعالیت باید ما لیات پرداخت کنم تشکر

    پاسخ
  7. ناشناس
    ناشناس می گوید:

    سلام.وقت بخیر .من سال ۸۶ ی شرکت با مسولیت محدود ثبت کردم البته روزنامه هم نشد و به دلایلی کامل شرکت را فرموش کرده و هیچ فعالیتی تا به الان نداشتم.کد اقتصادی هم نگرفتم و اظهارنامه و غیر اصلا انجام ندادم.ایا این شرکت غیر فعال محسوب میشه.مالیات تعلق میگیره!؟برای انحلال مالیاتی به اون تعلق میگیره!؟

    پاسخ
    • محاسبان
      محاسبان می گوید:

      سلام دوست عزیز
      با توجه به اینکه شرکت هیچ فعالیتی نداشته مالیاتی هم تعلق نمی گیرد.
      به طور کلی عدم اخذ کد اقتصادی و یا عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی دلیلی بر عدم تعلق مالیات نیست

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *